Etiketter

tirsdag den 31. juli 2012

müsli eller mysli - det smager skønt!

müsli eller mysli - hvem bekymre sig om hvordan det staves når blot det smager, og det gør det.

Der er ikke noget som hjemmelavet mysli. Det er nemt at lave og kan varieres i det uendelige.



Hjemmelavet mysli - grundopskrift

250 gr lys sirup (alternativt 125 gr. ahornsirup og 125 gr. klar honning - det kommer sig ikke helt så nøje. Der kan også anvendes mørk sirup. Jeg er bare mest til lys)
4 spsk neutral olie, ex solsikkeolie ( i principet kan alle olier anvendes, men olivenolie egner sig altså ikke til mysli. Jeg har dennegang brugt nødde olie)
250 gr. havregryn (du kan bruge grovvalset såvel som finvalset. En blanding af havregryn og eks. speltflager er også godt)
100 gr. mandler
60 gr. græskarkerner
En nip salt

Forvarm ovnen til 140 grader (varmluft 130 grader ).
Varm sirupen ved svag varme til den bliver flydende.
De øvrige ingredienser blandes sammen i en skål.
Hæld den opvarmede sirup over blandingen i skålen og rør godt igennem – alle kerner og gryn skal være fugtet af sirup blandingen.
Kom blandingen på en bageplade med bagepapir og bag den ca. 20 min. vend rundt i myslien og bag den yderlige 15-20 min. Myslien må ikke blive for mørk.
Myslien er stadig blød når den kommer ud af ovnen. Men i takt med at den køler ned vil den blive dejlig sprød. Vend rundt i massen mens den køler.

Myslien er nu klar til at komme på glas. Du kan naturligvis spise den selv. Men det er også en framragende vertindegave.



Du kan variere myslien i det udendelige. Jeg har i denne version tilsat solsikkekerne og rosiner. Rosinerne blev først vendet i myslien da den var færdigbagt.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar