Etiketter

mandag den 6. august 2012

Death by chocolate - den ultimative chokolade kage

Death by chocolate - den ultimative chokolade kage, uden chokolade og en fantastisk anledning til at fremvise mit nye køkken aggregat :)

Death by chokolate - er efterhånden blevet fast inventar her på matriklen. Det er Lauras ynglingskage, den holder sig fantastisk og den er nem at bage.

Derfor skal i heller ikke snydes for opskriften.

Det er en amerikansk opskrift og derfor er mængderne angivet cup mål.

1 cup = 2,36588237 dl  bare sådan ca. :)

Death by chocolate - den ultimative chokolade kage

2 kopper mel
2 kopper sukker
1 kop kakao
2 tsk. natron
1 tsk. salt
2 tsk. vaniliesukker

blandes sammen, og der tilsættes

2 æg
2 kopper varmt vand
1 kop olie

bages i en springform eller ligende ved 175 grader i 1 time.

Jeg lavede dobbelt portion og brugte denne form


Til kagen høre også en framragende "glasur"

Glasur


225 gram flormelis
125 gram smør (smeltet og afkølet)
1/4 kop kakao
1 tsk. vanilje sukker eller ekstrakt
4-6 spsk mælk til at justere konsistensen

Piskes sammen til det er let og luftigt.


Som min mor konstateret den anden dag så betrakter jeg kun opskrifter som vejlende.
Derfor fik denne kage og et andet fyld. Nemlig en hvid chokolade gnash med frysetøret hindbær.

I skal ikke snydes for resultatet.
En høj smuk kage


Det er når den bliver skåret at magien opstår :) frem kommer et smukt hjerte.
En erfaring rigere. Moussen skal være godt fast for at hjertet holder sin form.



I skal heller ikke snydes for opskriften på gnache. For nemheds skyld for i dem alle på en gang :)

Gnache

1/2 L Piskefløde

til enten:
250 gram Lys chokolade
200 gram Mørk chokolade
150 gram Hvid chokolade

Fløden varmes op til kogepunktet. Chokoladen hakkes fint. Den varme fløde hældes over den fint hakkede chokolade. Rør til du har en ensartet masse.
Massen skal være gennemkold inden den piskes til let skum. (gerne på køl natten over)

Massen dækkes med film som lægges oven på chokoladeblandingen. På den måde undgår du at der dannes kondens som ødelægger chokoladen.

Jeg har til kagen bruget en portion hvid chokolade gnache. Efter den er pisket op har jeg rurt frysetørret hindbær i. Det giver et dejligt syrligt bid i en sød creme.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar