Etiketter

onsdag den 14. august 2013

Cookies - fra frost til mave på 15 min

Baby må jo melde sin ankomst på et eller andet tidspunkt, så ventetiden skal bare bruges bedst muligt. Men da jeg langtfra er mobil eller ovenpå er det meget begrenset hvad det bliver til.

Idag har den stået på cookies. Skulle bruge en opskrift der kunne gå direkte fra frost til ovnen. Det er jo ikke sikkert at baby levner meget tid til den slags.



Familien har prøvesmagt og godkendt. Må indrømme at de er helt gode. De har den rigtige balance mellem at være sprøde udenpå og seje inden i.

Med andre ord de kan varmt anbefales.

Du skal bruge følgende:
275 g brun farin
1/4 tsk. stødt vaniljepulver
2 æg
250 g hvedemel 
1 stor tsk bagepulver
1/2 tsk natron
1 tsk salt
200 g god chokolade, hakket - jeg brugte 100 gram mørk og 100 gram hvid chokolade
1 dl olie - solsikke, majs eller anden smags neutral olie. Du må ikke anvende olivenolie! 


Jeg til satte desuden et par håndfulde hasselnødder. 

Ud af denne portion bliver der ca. 20 stk. - lidt mindre hvis du sætter dem på pladen med en isske. 
Bages ca. 10 min ved 175-185 grader.

Fremgangs måde:
Æg, farin og vanilje piskes sammen. De tørre ingredienser blandes sammen og røres i. Olien tilsættes. Er dejen for blød kan du med fordel sætte den på køl, til den er til at forme.

Hvis du ønsker det, kan du sætte dejen i klatter på en bage plade og fryse dem. Når de er gennemfrosset kan de pakkes i en frost pose. På den måde kan du tage den mænge op du skal bruge, og har altid ny bagte cookies til uventede gæster. Eller når du trænger til noget sødt.
 

Ingen kommentarer:

Send en kommentar